Qui som?

Anna Carballo Marquez

Llicenciada en Psicologia (UAB, 2004) 
Postgrau en Neuropsicologia Clínica (2006)
Doctorat en Neurociències (UAB, 2009)
Postgrau en Rehabilitació Cognitiva (2009)
Màster en Dificultats d'Aprenentatge (2011)
Acreditació Professorat Lector per l'AQU (2012)
Acreditació Ajudant Doctor per l'ANECA (2015)

Entre els anys 2005 i 2008 va formar part de l’equip docent i de recerca del departament de Psicobiologia i Metodologia de les Ciències de la Salut a l’Institut de Neurociències de la Universitat Autònoma de Barcelona. Durant aquest període va poder combinar les tasques de recerca neurocientífica bàsica en models animals d'aprenentatge i memòria amb tasques docents dins de la Llicenciatura en Psicologia on va impartir les assignatures "Fonaments de Psicobiologia I i II" i va supervisar les pràctiques internes de 8 alumnes de llicenciatura.

Després, i durant els darrers 8 anys, s'ha dedicat a la docència universitària a Catalunya dins de l'àmbit de l'Educació Infantil i Primària i de la Psicologia, per una banda a la Universitat de Manresa, Facultat de Ciències Socials de Manresa, UVic-UCC, i per altra, a la  Facultat d'Educació de la Universitat Internacional de Catalunya, dins de la Menció d'Educació Especial. Aquesta experiència docent, li ha permès poder aprofundir i especialitzar-se en les teories del Desenvolupament-Aprenentatge infantil i posar en valor la importància de les experiències de la primera infància en el desenvolupament futur de la personalitat dels nens i les nenes i dels seus cervells.

D’altra banda, i des del curs acadèmic 2009-2010, quan es creen els Estudis d'Educació Infantil a UManresa i fins al passat curs 2016-17, ha coordinat les quatre assignatures de Pràctiques del Grau. Aquest contacte directe amb tantes escoles i escoles bressol li ha permès poder conèixer de primera mà diversos models pedagògics i quina és la realitat a peu d’aula de moltes escoles.

Addicionalment, és també professora col·laboradora des del curs 2014-15 del Grau en Psicologia i del Màster Universitari en Dificultats de l'Aprenentatge i Trastorns del Llenguatge de la Universitat Oberta de Catalunya, i ha col·laborat també, en el passat, amb el Màster Universitari en Neuropsicologia i Educació y el Máster Universitari en Psicopedagogia de la Universitat Internacional de La Rioja.

Convençuda de què el coneixement científic sobre com aprèn el cervell pot millorar la pràctica educativa a l'aula, creu que els cursos de Neurociència i Educació poden aportar un canvi significatiu cap a millorar i prestigiar la tasca docent.

anna.carballo@gmail.com


Marta Portero Tresserra

Llicenciada en Psicologia (UAB, 2009)
Màster en Neurociències (UAB, 2010)
Doctorat en Neurociències Cum Laude (UAB, 2013)
Acreditació Professorat Lector per l'AQU (2015)
Durant els anys 2009 i 2013 ha format part de l’equip docent i de recerca del departament de Psicobiologia i Metodologia de les Ciències de la Salut a l’Institut de Neurociències de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). En aquest període ha pogut combinar les tasques d’investigació realitzant el doctorat en Neurociències sobre els processos de plasticitat, aprenentatge i memòria, temes sobre els que ha publicat diversos articles científics; amb tasques de docència al Grau de Psicologia (Fonaments de Psicobiologia; Psicologia Fisiològica; supervisió de pràctiques externes i treballs de fi de grau).

Des del 2012 al 2015 ha estat professora de la facultat d'Educació de la UAB en el Postgrau de Psicologia Sistèmica i Multidimensional, impartint l’assignatura "Aportacions de les Neurociències a l’Educació", amb l’objectiu d’aproximar els coneixements provinents de les Neurociències sobre com el nostre sistema nerviós aprèn, modifica la seva estructura i consolida la memòria, i especialment en com els docents podem modificar la nostra praxis propiciant un millor aprenentatge a l’aula. Del 2014 al 2016 ha estat professora de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) (Grau de Biologia Humana, Grau de Criminologia i Grau de Medicina) i investigadora Postdoctoral al grup de Neurobiologia del Comportament (GReNeC). 

Actualment és professora del Departament de Psicobiologia i Metodologia de les Ciències de la Salut a la Universitat Autònoma de Barcelona, on imparteix docència en el Grau de Psicologia i col·labora en tasques de recerca a l’Institut de Neurociències de la UAB. Addicionalment, és professora consultora en el grau de Psicologia de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i col·labora en el grau de Medicina de la Universitat de Girona.

Addicionalment, imparteix formació per mestres i docents en Neuroeducació i en l’ús de tècniques de Mindfulness i gestió de l’estrès a l’aula per tal d’afavorir la concentració, l’autocontrol i la intel·ligència emocional a les escoles.

Amb molta il·lusió de poder introduir canvis en el model educatiu actual a fi de millorar la qualitat de l’ensenyament i promoure una metodologia de treball que tingui en compte els coneixements científics.

“La educación es el arma más poderosa que puedes usar para cambiar el mundo” Nelson Mandela

marta.portero@uab.cat


2 comentaris:

 1. M'agradaria saber si oferiu conferències sobre gestió d'emocions. Com podria contactar amb vosaltres?

  ResponElimina
  Respostes
  1. Pots contactar-nos a neuroeducacio@gmail.com
   Gràcies per la confiança i fins aviat

   Elimina

Contacta amb nosaltres.